U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Laatste nieuws / Kerstmis en Driekoningen
Laatst gewijzigd: 22-01-2018

Kerstmis en Driekoningen

In de kerk trok de kerststal, met daarboven de stralende ster de aandacht. Op het priesterkoor stond een kerstboom met lichtjes erin. De bloemengroep had gekozen voor een witte bloemversiering. Voor het altaar stonden talloze witte kerststerren en in de bloemstukken waren o.a. witte amaryllissen verwerkt. Een sfeervol geheel!

In de familieviering, die muzikaal werd ondersteund door ‘Embrace the Rhythm’ o.l.v. Pieter Vlasveld, werd het kerstverhaal gespeeld door kinderen. Alle kinderen die verkleed waren als herder, engel of dier speelden mee en kwamen op bezoek bij de stal. Maria, Jozef en het kindje Jezus waren natuurlijk de hoofdpersonen.

De feestelijke vieringen van Kerstavond en Kerstochtend - met het Adelbertkoor, dat de sterren van de hemel zong - werden bezocht door heel veel mensen!

Op het feest van Driekoningen werden in de viering traditiegetrouw de kinderen en onze huizen gezegend. Samen met de gemeenschap sprak pastor Paul Mantelaers een zegengebed uit over de aanwezige kinderen. Daarna zegende hij hen een voor een.

Op de traditionele Nieuwjaarsreceptie, na de viering, nam pastor Mantelaers nog even het woord en samen werd er geproost op het nieuwe jaar.

Bloemen

Kerststal

Embrace

Engel

Engel en dier

Maria en Jozef

Zegengebed

Kinderzegen

Proost