U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Laatste nieuws / Indonesisch-Nederlandse viering
Laatst gewijzigd: 16-11-2017

Zondag 29 oktober 2017: Indonesisch-Nederlandse viering

Op 29 oktober was de Indonesisch – Nederlandse Eucharistieviering. Pater Marian Supardi en pastor José de Boer gingen voor.

Deze viering werd ondersteund door het DYD Anklung Orchestra o.l.v. Marlina Deasy Hartono en een Ad Hoc koor o.l.v. Julius Sumihar en Henny Oey-Hidayat. Organist Hans Meijer paste zich probleemloos aan.

Het was een indrukwekkende viering door de typisch Indonesische klank van het Anklung DYD orchestra en de zang van Indonesiche liederen, afgewisseld met Nederlandse samenzang. Lector Albert Gerritsen wisselde moeiteloos van de ene naar de andere taal. Pastor José hield een overweging en maakte daarbij gebruik van een flap-over. De gaven werden naar het altaar gedragen door Indonesische en Nederlandse parochianen.
Indonesische gebeden werden gevolgd door een Nederlandse acclamatie, alle mensen baden de geloofsbelijdenis en het Onze Vader in de eigen taal en pater Supardi zong een Nederlandse zegen.

Na afloop werd er druk nagepraat en was er koffie. Schalen met Indonesische hapjes van professionele plus amateur bakkers en Nederlandse speculaasjes stonden op alle tafels. Alle lekkernijen gingen erin als ‘koek’.