U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Laatste nieuws / Afscheid van pater Dries van den Akker
Laatst gewijzigd: 30-06-2017

Afscheid van pater Dries van den Akker tijdens Adelbertviering

Zondag 25 juni 2017, op de feestdag van Sint Adelbert, namen we als geloofsgemeenschap afscheid van pater Dries van den Akker, sj.

Ruim 20 jaar was pater van den Akker met de Adelbertgemeenschap verbonden. Altijd op de achtergrond, maar volop betrokken bij de gemeenschap. Ook in het verhaal van Adelbert speelt afscheid nemen een belangrijke rol. Adelbert verlaat op een gegeven moment ook zijn vaste plek om – zo gaat het verhaal – naar Engeland terug te keren. Pater van den Akker zal diezelfde reis maken nu hij zich gaat voegen bij de Jezuïeten in Birmingham. Wij zullen zijn inspiratie gaan missen, maar zijn ook dankbaar voor alles wat hij voor de gemeenschap gedaan heeft.

Als geloofsgemeenschap wilden we hem graag iets geven als blijk van waardering, maar we weten ook dat pater van den Akker niet graag een cadeau voor zichzelf ontvangt. We vonden een passend cadeau: we hebben een appelboom aangeboden om in de tuin van de Adelbertgemeenschap te poten. Wanneer Adelbert vertrekt geeft hij de mensen de pitten van een appel om te poten en zegt dat hij terug zal keren als er appels aan de boom gegroeid zijn. De kinderen hebben tijdens de kinderwoorddienst eier-dozen beschilderd en daarin aarde gedaan en appelpitten.

Pater van den Akker was zeer blij en verrast met de boom van Adelbert, al zal deze boom wel bekend komen te staan als ‘de boom van pater vd Akker’, of ‘de boom van Dries’. En we hopen natuurlijk dat we pater van den Akker weer hier zien als er appels aan gaan groeien.

Er was een tweede cadeau: een doos met 20 Adelbert-jubileumkaarsen om uit te delen aan de novicen die hij gaat begeleiden in Birmingham. Wij willen ons op deze wijze met hen verbinden en hen de inspiratie van Adelbert toewensen op hun levensweg.

Tot slot één jubileumkaars voor pater van den Akker zelf, om bij Maria te brengen terwijl de gemeenschap voor hem bad. Want dat hebben we zeker van pater van den Akker geleerd: om te blijven bidden met elkaar en om als gemeenschap vrucht te dragen. En om vrucht te kunnen dragen hebben we allemaal het gebed nodig.

Dank je wel pater van den Akker voor alles wat u voor de gemeenschap hebt gedaan, zoals de vele mooie en inspirerende vieringen die u bracht.

Namens de hele gemeenschap,
pastor José de Boer,
eerstaanspreekbare pastor Adelbertkerk