U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Missiemaand: Oktober
Laatst gewijzigd: 24-09-2018

OKTOBER MISSIEMAAND

Missiemaand: Ethiopië

 

Zoals u in het begin van het parochieblad gelezen hebt, is oktober de Missiemaand waarin Ethiopië centraal staat. Ook wij willen daar op zondag 21 oktober extra aandacht aan besteden.

Ethiopië met zijn bijzondere geschiedenis en zijn rijke cultuur, is wel een van de armste landen van Afrika. MISSIO wil dit jaar aandacht besteden aan de katholieke gelovigen in Ethiopië en wel met twee projecten:

 

Steun voor koffieboeren:

Ethiopië is de grootste koffieproducent van Afrika. In de regio Kaffa zijn de Menjas afhankelijk van de koffieverbouw. Vanuit hun gemeenschap in Wush-Wush hebben de Kleine Zusters van Jezus, zich het lot  van deze Menjas aangetrokken. Ze zetten kleine projecten op waarmee de mensen een inkomen kunnen verdienen.

 

Opvang bieden aan vluchtelingen:

Ethiopië neemt na Oeganda het grootste aantal vluchtelingen in Afrika op. Pastoor Tesfaye gaat naar de kampen toe, om o.a. te bemiddelen tussen vijandige etnische groepen en hun levensstandaard te verbeteren. De mensen willen graag een kapel, waar niet alleen de eucharistie gevierd kan worden, maar ook pastorale activiteiten kunnen plaats vinden.

Wij kunnen onze solidariteit tonen met de parochies in de derde wereld door het werk van MISSIO te steunen, zodat zij deze projecten kan ondersteunen.

Wilt u het werk van MISSIO steunen? U kunt dat ook doen door uw bijdrage te storten op NL65 INGB 0000 0015 66, t.n.v. MISSIO Wereldmissiemaand, te Den Haag

MOV, Marija Ruigrok-Kerklaan