U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Kerkbijdrage
Laatst gewijzigd: 21-12-2019

Kerkbijdrage

Kerkbijdrage 2019

 

Beste mensen,

Op maandag 4 november werd Hoogmade opgeschrikt door een grote brand in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk. Het hele dorp was geschokt door het verlies van een markant gebouw.

De kerk is een verbindende factor in dit kleine dorp. Velen zijn er getrouwd, de kinderen zijn er gedoopt en hebben de heilige communie gedaan.

Ook wij hebben een mooi en markant gebouw dat voor veel mensen een vertrouwde plek is om tot rust te komen of voor bezinning. Zo’n gebouw is het toch waard om het voor de toekomst te bewaren.

 

Het verschijnen van de laatste URSULA in 2019 is een mooie gelegenheid om u te vertellen hoe het dit jaar de actie Kerkbalans is verlopen.

Allereerst wil ik alle mensen bedanken die positief gereageerd hebben op de brief van de actie Kerkbalans in januari van dit jaar. Met hun bijdrage kunnen we er voor zorgen dat onze geloofsgemeenschap ook financieel gezond kan blijven.

 

Tot en met oktober hebben we € 24000,-- bijeengebracht. Dit is gelukkig wat meer dan vorig jaar. Maar dat is ook hard nodig omdat ook de kosten steeds stijgen.

Graag wil ik u uitnodigen om zo vlak voor het kerstfeest na te gaan wat u voor de geloofsgemeenschap van de Sacramentskerk over hebt om deze blijvend goed te kunnen laten functioneren. Elke gift, hoe klein ook, is van harte welkom en ik wil u hiervoor bij voorbaat hartelijk danken.

 

Met vriendelijke groet,

Kees van Winden,

Budgethouder van de Sacramentskerk