U bent hier: Parochie / Kerken / Maria van Jessekerk
Laatst gewijzigd: 16-12-2019

23 december: Kerstvolkszang

In de sfeervol versierde Maria van Jessekerk vindt op maandagavond 23 december de traditionele Kerst Volkszang plaats, voor de zeventiende keer. Ook dit jaar wordt de Volkszang, op humorvolle wijze, gepresenteerd door de bekende Delftenaar Gregor Bak.

De Kerst Volkszang is vooral een avond waarbij veel en met elkaar wordt gezongen. We zingen de overbekende Kerstliederen. De Volkszang is voor iedereen; laagdrempelig, voor jong tot oud, en voor alle gezindten. Het geeft een gevoel van gezelligheid en samen zijn. De Kerst Volkszang is daarom een mooie start van de Kerstdagen.

Deze samenzang wordt ook dit jaar weer ondersteund door het gemengde zangkoor Deo Sacrum, het mannenkoor Vox Latina, en met orgel-, harp- en vioolspel. De koren staan onder leiding van de internationaal bekend staande dirigente/organiste van de kerk, Petra Veenswijk. Verder zijn er een zangsolist, de bekende Delftse sopraan Elise van Es, en een 'special guest' die een aantal kerstliederen ten gehore zullen brengen. Tevens is er een blazersensemble te horen.

Ook zijn er weer schitterende kerstgedichten van de bekende dichteres Betsy Ruygt en Yuan Boonacker. Een van de gedichten wordt voorgedragen door een bekende uitvinder en tv-maker van onder meer Het beste idee van Nederland, Bernd Schneider.

Het hoogtepunt van de Kerst Volkszang is het slotlied “Stille Nacht, Heilige Nacht”. Hierbij wordt de kerk verduisterd en zullen er vele kaarsjes branden. Het is ieder jaar weer een belevenis om naar uit te kijken.

Naast het zingen van de vele Kerstliederen staat deze Kerst Volkszang in het teken van het goede doel. Er zal daarom tijdens de Volkszang een collecte zijn.

De Kerst Volkszang is verder gratis toegankelijk. De kaars samen met het programmaboekje kosten 3 euro. De Kerst Volkszang begint om 19.30 uur (de kerk is open om 18.30 uur). Wees op tijd om verzekerd te zijn van een goede plaats en vol = vol.

Maria van Jessekerk, Burgwal 20 | maandagavond 23 december 2019 | aanvang 19.30 uur; kerk open 18.30 uur | toegang gratis; kaars en programmaboekje 3 euro

Gregor Bak leidt opnieuw de kerstvolkszang.