U bent hier: Parochie / Kerken / Franciscus en Clarakerk / Achtergrondinformatie / Heiligen
Laatst gewijzigd: 09-10-2010

Heiligen

Door de jaren heen zijn verschillende heiligen belangrijk geweest voor de geloofsgemeenschap als voorbeeld hoe zij hun leven geleid hebben voor God vanuit een gelovig vertrouwen. Uiteraard zijn dit de huidige patroonheiligen uit Assisi, Franciscus en Clara. Bijna ieder jaar gaat er een groep parochianen op pelgrimage naar Assisi en tevens wordt hun feestdag rond 4 oktober, respectievelijk 11 augustus gevierd met de geloofsgemeenschap.

Ieder jaar rond 9 juli wordt nog steeds het feest gevierd van de voormalig patroonheiligen van het kerkgebouw, Nicolaas en Gezellen (de Martelaren van Gorcum). Verschillende malen heeft de geloofsgemeenschap een bedevaart afgelegd aan Den Briel, het heiligdom van de Martelaren van Gorcum.

Jean Marie Vianney (de Pastoor van Ars) was de patroonheilige van het kerkgebouw gevestigd aan de Kappeyne van de Copellostraat (H. Pastoor van Arskerk). Op 23 november 2008 werd dit kerkgebouw onttrokken aan de eredienst. In 2009, 150 jaar na de dood van de Pastoor van Ars, ging een grote groep parochianen op pelgrimage naar Ars-sur-Formans. Rond 4 augustus viert de geloofsgemeenschap nog jaarlijks zijn feestdag.

Op deze pagina's vindt u meer informatie over deze heiligen.