U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Sacramentsdag
Laatst gewijzigd: 24-06-2019
Verloting Paaskaars 2018: Kees had het winnende lot

SACRAMENTSDAG

Sacramentsdag 23 juni 2019

Met een plechtige viering, waarin pastoor Verbakel zal voorgaan, vieren wij op zondag 23 juni Sacramentsdag, het patroonsfeest van onze kerkgemeenschap. Na een mooie gezongen mis door de cantorij o.l.v. Sonja en de zegening met de monstrans zal er gelegenheid zijn voor aanbidding in de doopkapel. Na afloop van de viering is er voor iedereen koffie met gebak en ontmoeten we elkaar voor een gezellig gesprek. Na afloop van de viering  tijdens de koffie, zullen de misdienaars lootjes verkopen. De eigenaar van het winnende lot krijgt de Paaskaars van 2018! De opbrengst is voor een middagje uit voor onze misdienaars. Deze jonge mensen doen elk weekend hun uiterste best om onze voorgangers te assisteren. Dus een extraatje één keer per jaar hebben ze wel verdiend. 

Wij nodigen alle parochianen uit om op zondagmorgen 23 juni om 9.30 uur deze dag feestelijk met ons en met elkaar te vieren.

 

Al haast 100 jaar vieren wij met elkaar dit patroonsfeest. Een feest, niet van een gebouw, maar van mensen, die samen vieren, elkaar steunen in vreugde en verdriet. Maar ook al die vrijwilligers die soms zichtbaar, soms onzichtbaar zorgen voor een hechte gemeenschap.

Daarom worden deze vrijwilligers ook deze dag weer uitgenodigd om na het koffie drinken even bij elkaar te komen voor een lunch en om in het zonnetje gezet te worden!

De gemeenschap wordt steeds ouder en dat blijkt ook in de werkgroepen. Daarom doen wij ook vandaag een beroep op u om als het kan iets van uw ‘vrije’ tijd te besteden aan uw gemeenschap. Zo kunnen wij samen op weg naar 100 jaar Sacramentskerk.

 

Liturgische werkgroep