U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Sacramentsdag
Laatst gewijzigd: 25-06-2018

SACRAMENTSDAG

Sacramentsdag 3 juni

Met een plechtige viering, waarin pater Chr. van den Eijnden is voorgegaan, vierden wij op zondag 3 juni Sacramentsdag: het patroonsfeest van onze kerkgemeenschap.

Sacramentsdag 2018

Op zondag 3 juni heeft onze locatie het feest van Sacramentsdag gevierd. De dag begint met een feestelijke eucharistieviering waarin pater Van den Eijnden de voorganger is. Aan het eind van de viering wordt de monstrans met het Allerheiligste in de doopkapel geplaatst ter aanbidding. Tijdens het koffiedrinken achter in de kerk verkopen de misdienaars zoveel mogelijk loten voor de verloting van de paaskaars van 2017. Oswald en Frida Hassel hebben het winnende lot 726 in handen. Ze zijn extra blij met het winnen van de paaskaars, want hij gaat branden voor hun nichtje uit de Antillen die over drie dagen te horen of verdere behandeling van kanker nog mogelijk is.

Voor de misdienaars is het al een geslaagde dag want er zit 331 euro in de pot voor hun jaarlijkse uitje.

Aansluitend is er voor alle vrijwilligers in de Sacramentskerk een gezellig samenzijn in de tuin van de pastorie; het is alweer mooi weer op Sacramentsdag!

Na een glas of glaasje begint de lunch met een lekker kopje soep en daarna is er volop keuze uit belegde broodjes kaas of ham en een krentenbol.

Een vrijwilligersfeest kan niet zonder vrijwilligers, maar dan bedoel ik speciaal die mensen die ervoor gezorgd hebben dat voor deze dag de boodschappen gedaan worden, de soep wordt gekookt, de broodjes worden besteld, de tafels en stoelen klaar staan. Dankzij deze vrijwilligers loopt de dag op rolletjes; daarvoor wil ik ze van harte bedanken.

Kees Lansbergen