U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Kerst- en Oud- en Nieuwjaarsvieringen
Laatst gewijzigd: 25-11-2020

Vieringen rond Kerstmis en Oud en Nieuwjaar

Vieringen rond Kerst en Oud- en Nieuwjaar in de Sacramentskerk

Adventstijd op weg naar Kerstmis

Het blijft raar, dat we niet met z’n allen normaal naar de viering kunnen komen. Dat we ons moeten aanmelden als we naar de kerk willen gaan en dan misschien te horen krijgen: ‘jammer voor u, maar het maximum aantal is bereikt’. Juist in deze donkere dagen en de komende Adventstijd op weg naar Kerstmis hebben we de samenkomst zo hard nodig. Even een plek waar we stil kunnen zijn, een praatje met God, een kaarsje opsteken. Maar ook elkaar even op afstand kunnen ontmoeten.

De liturgische werkgroep heeft samen met Sonja Nowee een voorstel gedaan aan de kerngroep van onze Sacramentskerk.

Elke zondag, te beginnen op zondag 29 november, zal de kerk van 14.00 tot 15.00 uur open zijn voor gebed en het opsteken van een kaarsje bij de kerststal, want die zal al bij het begin van de adventstijd worden neergezet. In dat uurtje zal Sonja met een aantal leden van de cantorij adventsliederen en later kerstliederen ten gehore brengen.

Iedereen is welkom. Je hoeft je niet aan te melden. Maar we blijven natuurlijk wel voorzichtig; dus afstand houden en als het te druk wordt …..

Komt allen tezamen!

De liturgische werkgroep

 

Kerstconcert nee, of toch???????   Licht en warmte in de stal

Vorig jaar zou het laatste kerstconcert zijn. Weet u het nog? Misschien toch dit jaar wat eenvoudiger, kleiner en zonder orkest. Niet wetend dat het nu ook zo moet zijn dankzij “Corona”.

We gaan in ieder geval iets doen: een heel klein koor, 2 meter afstand, geen orkest, een organist, een pianist en 30 belangstellenden in de kerk. Kerstmis zonder zingen is voor ons geen optie. Je neemt elk jaar je bagage van de afgelopen tijd mee naar de stal. Kerst, jaarwisseling, de moeilijkste tijd, maar toch ook de warmste, gezelligste tijd van het jaar. Er is de afgelopen jaren wat afgezongen in de kersttijd. Maar nu is het stil.

Half november ging het bij ons (Ineke en Sonja) kriebelen. Dit kan en mag niet gebeuren zeiden wij. We moeten toch met kerst onze bagage naar de kerststal kunnen brengen.

Oké dus in overleg met pastoor Verbakel en de twee kerken. Grandioos. Zij waren het er spontaan mee eens om op een andere manier u een kerstgevoel mee te geven in coronatijd.  Wij gaan een livestream doen om er zeker van te zijn dat er iets gedaan wordt. Zomaar een aantal kerstliederen, koorliederen, teksten en het Evangelie van Lucas. We noemen het dit jaar geen concert maar Licht en Warmte in de Stal. Dominee Barbara Lamain en diaken Melchior Kerklaan doen de lezingen en de teksten. Op zaterdag 19 december doen we de uitvoering in de Sacramentskerk (Vredeskerk) en zondag 20 december is het in de H Antonius en Corneliskerk te Den Hoorn. Deze avonden beginnen om 19.30 uur. Twee kerken dus totaal 60 mensen, en niet meer. Zo heeft het bisdom in overleg met het RIVM beslist. Worden het er meer, of gaat het niet door. EEN GROTE VRAAG. De livestream die we achter de hand hebben wordt op dinsdagavond 15 december opgenomen en is daarna voor iedereen te beluisteren via www.endesystems.nl/live.

 

Hoe gaan we dat doen?

Alleen dit stukje komt in de parochiebladen te staan van Sion en Delft. We geven er verder geen ruchtbaarheid aan. We verkopen 30 kaarten in Den Hoorn en 30 kaarten in Delft. Ze kosten 10 euro per stuk. Waarom? Wij willen geen run van mensen die toch onverwacht binnen komen. De opbrengst gaat zoals elk jaar naar 5 goede doelen. Welke? Dat hoort u in het volgende parochieblad. Een vrijwillige bijdrage is er niet aan het eind van de avond. Er is ook geen pauze en een mondkapje is verplicht. U krijgt een toegangsbewijs waarop u uw naam en telefoonnummer moet zetten en ook op die avond af moet geven. Mocht het soms zo zijn dat ???? Je weet maar nooit. Dan weten wij wie er in de kerk waren. We maken daar alleen maar gebruik van als dat nodig is. Safety first. Heeft u klachten, blijf thuis en geef het aan ons door.   

Opgeven kunt u zich bij     Ineke Willems         06 5513 0420  email: ineke.willems­(at)gmail(dot)com

Sonja Nowee          06 1037 0006            sonjanowee­(at)gmail(dot)com

U krijgt alleen via ons een toegangskaart.   

Als koor hebben we nog niet veel gerepeteerd; toch gaan we ervoor en hopen en vertrouwen op de stal met HET KIND. In dat vertrouwen weten we zeker dat het mooie en warme avonden zullen worden. Gaat u mee het licht aansteken in de stal?     

 

Vriendelijke groet van Ineke en Sonja