U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Opening werkjaar
Laatst gewijzigd: 25-08-2019

OPENING PAROCHIEWERKJAAR

Opening parochiewerkjaar 1 september

Op zondag 1 september gaan wij - zoals we al vele jaren doen - met elkaar het parochiewerkjaar openen met een feestelijke viering. We zijn samen op weg naar 100 jaar Sacramentskerk.

Een kerkgemeenschap kan alleen bestaan als wij als kerkgangers en vrijwilligers samenwerken. Voor een viering is veel nodig: de liturgische werkgroep, kinderwoorddienst, kosters, lectoren, misdienaars, koorleden en organist. Maar ook mensen voor de bloemversiering en de schoonmaakploeg (van kerk en pastorie). En ook het onderhoud van de gebouwen is nodig; je ziet er niet veel van, maar wel moet gebeuren!

Met Sacramentsdag bedanken wij alle vrijwilligers voor al het werk dat zij vaak ongezien doen, zij zorgen voor continuïteit. Maar dat betekent niet, dat we geen nieuwe mensen nodig hebben. Nieuwe mensen die met een open en frisse blik een werkgroep komen versterken.

Want we merken dat er op sommige plekjes wel wat extra handjes nodig zijn. Vrijwilligers zijn hard nodig, om met elkaar onze Sacramentskerk draaiende te houden. Denkt u er eens over na?

Jammer genoeg hebben we dit jaar geen aanvulling gekregen van nieuwe misdienaars. Daarom ook de oproep: Ouders, als u kinderen hebt die eenmaal in de twee maanden een keer misdienen, GRAAG! Hoe groter het groepje misdienaars is, hoe fijner dat is.

 

De cantorij zal zijn uiterste best doen om samen met u er op 1 september een mooie viering van te maken. En heel speciaal: de aanstaande diaken Melchior Kerklaan zal voorgaan in deze woord- en communiedienst. (Het is zijn eerste werkdag binnen de St. Ursulaparochie)

Na afloop van de viering wordt iedereen uitgenodigd om met elkaar een kopje koffie te drinken, kennis te maken met de heer Kerklaan en even na te praten met elkaar. Heel belangrijk, want juist op zo’n moment kunnen we gemeenschap opbouwen door even met elkaar te praten en te vragen, hoe het met ‘je’ gaat.

Wij hopen u dus allemaal op zondagmorgen 1 september te zien en wensen ons allen een mooie viering en een mooie dag toe. Komt u ook? En neem gerust iemand mee! En voor de kinderen: er is weer een kinderwoorddienst.

Liturgische werkgroep