U bent hier: Parochie / Kerken / Maria van Jessekerk
Laatst gewijzigd: 10-09-2021

Orgelconcerten in de Maria van Jessekerk

Het Maarschalkerweerd-orgel in de Maria van Jessekerk.

De Maria van Jessekerk bezit een prachtig orgel, gebouwd door Michaël Maarschalkerweerd. Het is het grootste kerkorgel van deze vooraanstaande orgelbouwer. Dit prachtige instrument werd tussen 2006 en 2009 op zeer kundige wijze gerestaureerd door de firma Elbertse uit Soest. Het behoort tot de mooiste romantische orgels van Nederland. Ook lijkt het ieder jaar nog mooier te gaan klinken. Het geeft veel luisterplezier bij de bezoekers en speelplezier bij onze gastorganisten. De groep fans van het orgel neemt nog steeds toe.

Meer informatie over orgel en concerten op www.veenswijkorgel.nl.

18 september: 'Nacht van Bach'

Op zaterdag 18 september om 21.00 uur is er een bijzonder project in de Maria van Jessekerk te Delft. Dan zal voor het eerst de “Nacht van Bach” worden uitgevoerd.

De vaste organist van de kerk, Petra Veenswijk, verzorgt een orgelconcert met vele bekende werken van Johann Sebastian Bach, waaronder Praeludium und Fuge, BWV 543, Trio, BWV 583 en “Liebster Jesu, wir sind hier”, BWV 731. Zij sluit het concert af met de bekende Toccata et Fuge.van hem. Daarnaast speelt zij bewerkingen en stukken geïnspireerd op het werk van Bach van bekende componisten, zoals Franz Liszt, Charles M. Widor en Alexandre Guilmant waaronder Präludium und Fuge über den Namen B.A.C.H. van Liszt.

De kerk is extra sfeervol door het vele kaarslicht en vormt daarmee een prachtig decor voor deze prachtige muziek. De Delftse schrijver Johan Herrenberg zal de werken inleiden en toelichten. Op een groot beeldscherm is het orgelspel van Petra Veenswijk te zien.

Reserveren is niet nodig de toegangsprijs is 10 euro. De enige beperking in verband met corona is dat men 1.5 meter afstand dient te houden, (familieleden mogen overigens wel naast elkaar zitten).

Informatie en het volledige programma van dit concert en de overige concerten is te vinden op www.veenswijkorgel.nl.