U bent hier: Home
Laatst gewijzigd: 21-02-2018

Nieuws

21 februari 18:32

Pastor Paul Mantelaers gaat afscheid nemen

29 april tijdens de viering in Schipluiden, om 9.30 uur

19 februari 13:45

Inzegening Mariakapel Adelbertkerk op 4 februari 2018

De woord- en communieviering stond helemaal in het teken van Maria

19 februari 12:57

Parochieblad van maart

Het parochieblad van maart is verschenen.

06 februari 13:42

Kindercatecheseproject 'Op weg naar Pasen'

In de maand maart start weer het project voor kindercatechese ‘Een lichtje op mijn pad’.

12 januari 23:39

Oriëntatiedag Vronesteyn zondag 25 februari 2018

Voor wie erover denkt priester of diaken te worden

Welkom

Welkom op de website van de parochie Sint Ursula te Delft.

Vastentijd

 

Vasten doe je met lichaam en ziel. Het gaat niet om de prestatie van minder consumeren, maar om te genieten van eenvoudig leven, onthouding en innerlijk vrij zijn. Het gaat er uiteindelijk om wat je leert van de deze periode, wat je leert over je relatie met God, wat je leert over jezelf.

Sint Ursulaparochie

Sint Ursula

De Sint Ursulaparochie in Delft is sinds 1 maart 2009 gevormd vanuit drie voormalige parochies (HH Franciscus en Clara, Sint Adelbert, Sint Hippolytus). De parochie heeft een jongerencentrum (in de voormalige Arskerk) en vier kerklocaties:

Op deze website treft u vele gegevens aan zoals de tijden van vieringen, contactgegevens van het pastorale team en van de secretariaten van de locaties, en nieuws over activiteiten en een actuele agenda. We hopen dat u uw weg vindt in onze dynamische en levende geloofsgemeenschappen.

De Sint Ursulaparochie valt onder het Bisdom Rotterdam.

Sinds medio 2012 hebben de Sint Ursulaparochie in Delft en de Onze Lieve Vrouw van Sionparochie in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden één pastoraal team.

ANBI (algemeen nut beogende instelling)

De parochie Parochie Sint Ursula is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Rooms Katholieke Kerk in Nederland. De parochie is een deel van het bisdom Bisdom Rotterdam.

De Rooms Katholieke Kerk heeft van de Belastingdienst een ANBI groepsbeschikking ontvangen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke parochies en andere instellingen die tot de Rooms Katholieke Kerk behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is derhalve ook van toepassing op de parochie Parochie Sint Ursula.

Voor een ANBI geldt een publicatieverplichting m.b.t. informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. Voor de parochie vindt u deze informatie hier.