U bent hier: Home
Laatst gewijzigd: 26-05-2018

Nieuws

21 juni 16:02

Parochieblad van juli / augustus

Het parochieblad van juli / augustus is verschenen.

05 juni 18:07

Pastoor Van Winkel overleden

1988-1995 Pastoor van Maria van Jessekerk

Agenda

Doopvoorbereiding voor doopouders
26 juni 20:00 - 22:00
Broodmaaltijd Esteli
27 juli 17:30 - 19:00
Ziekenzalving in De Buytenweye
04 september 15:00 - 16:00
Ziekenzalving in de Jessehof
17 oktober 15:30 - 16:30
Ziekenzalving In Emerald
12 november 10:30 - 11:30

Welkom

Welkom op de website van de parochie Sint Ursula te Delft.

Ik ben dankbaar
voor de gave van wijsheid,
zij is de boodschapper van mijn ziel

Wijsheid is de schildwacht van je keuzes. Ze helpt je de juist weg te zien op het goede moment. Ze geeft helder inzicht, begrip en inspiratie.

Bron: Virtues Project International & ACT on Virtues

Sint Ursulaparochie

Sint Ursula

De Sint Ursulaparochie in Delft is sinds 1 maart 2009 gevormd vanuit drie voormalige parochies (HH Franciscus en Clara, Sint Adelbert, Sint Hippolytus). De parochie heeft vier kerklocaties:

Op deze website treft u vele gegevens aan zoals de tijden van vieringen, contactgegevens van het pastorale team en van de secretariaten van de locaties, en nieuws over activiteiten en een actuele agenda. We hopen dat u uw weg vindt in onze dynamische en levende geloofsgemeenschappen.

De Sint Ursulaparochie valt onder het Bisdom Rotterdam.

Sinds medio 2012 hebben de Sint Ursulaparochie in Delft en de Onze Lieve Vrouw van Sionparochie in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden één pastoraal team.

ANBI (algemeen nut beogende instelling)

De parochie Parochie Sint Ursula is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Rooms Katholieke Kerk in Nederland. De parochie is een deel van het bisdom Bisdom Rotterdam.

De Rooms Katholieke Kerk heeft van de Belastingdienst een ANBI groepsbeschikking ontvangen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke parochies en andere instellingen die tot de Rooms Katholieke Kerk behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is derhalve ook van toepassing op de parochie Parochie Sint Ursula.

Voor een ANBI geldt een publicatieverplichting m.b.t. informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. Voor de parochie vindt u deze informatie hier.